Spitalul TBC Galați, dotat cu cea mai mare instalaţie de ventilaţie cu presiune negativă din ţară

sursa foto: Costel Fotea/Facebook

Cea mai mare instalaţie de ventilaţie cu presiune negativă existentă în ţară, în spitalele în care se tratează bolile de plămâni şi cele infecţioase, a fost pusă în funcţiune, luni, la Spitalul TBC din Galaţi, informează Consiliul Judeţean.

„Practic, sunt limitate contaminările în bolile cu transmitere respiratorie, adică nu iese niciun virus din clădirea respectivă. Spitalul TBC din Galaţi este singura unitate medicală de specialitate din ţară care poate trata concomitent 90 de pacienţi, folosind acest sistem de filtrare a aerului cu presiune negativă. Astfel, pot fi tratate cazurile infecţioase într-un singur corp de spital, fără a contamina restul unităţii medicale, aerul fiind şi curăţat de microbi cu ajutorul unor filtre ultraperformante. Iar acest lucru este esenţial pentru a proteja pacienţii şi personalul medical, mai ales că aici sunt tratate cazurile de tuberculoză”, a declarat preşedintele Consiliului Judeţean Galaţi, Costel Fotea.

De asemenea, în cadrul investițiilor realizate cu ajutorul fondurilor europene în două corpuri de clădire, a fost schimbată toată instalația electrică, inclusiv corpurile de iluminat și prizele, a fost montat un sistem de ventilație și climatizare cu filter Hepa, instalații de detecție și alarmare în caz de incendiu, precum și senzori pentru monitorizarea concentrației de oxigen, acolo unde era necesar acest lucru.

„Astfel, s-au montat aproximativ 12 kilometri de cabluri halogen free, adică rezistente la foc, aproape 200 de console complet echipate deasupra paturilor și peste 400 de corpuri de iluminat LED. Totul este integrat într-un sistem automatizat de control și monitorizare”, arată sursa citată.

Valoarea investiției este de aproximativ 7,2 milioane de lei, fonduri europene prin Programul Operaţional Infrastructură Mare (POIM).

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.