Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti, pe primul loc în topul mitei în unitățile medicale

Spitalul Universitar de Urgență București este unitatea medicală din România unde s-au plâns cei mai mulți pacienți că li s-au solicitat ”bani sau atenții de către medici sau asistente”. Anti-Bribery Synergy , un organism de certificare acreditat internaţional şi cu operaţiuni la nivel global specializat în audit, evaluare şi certificare a sistemelor de management anti-mită, a realizat un clasament pe baza răspunsurilor pacienţilor din 352 unităţi medicale din toată țara, înregistrate în perioada ianuarie-iulie 2019. Astfel, 153 de pacienți care au fost internați la Spitalul Universitar din Capitală în perioada respectivă au răspuns cu „da” la întrebarea „Vi s-au solicitat bani sau atenții de către medici sau asistente?”.

 

Care sunt primele zece spitale în top

 

  1. Spitalul Universitar de Urgență București (153 de pacienţi  au declarat că li s-au cerut bani sau atenții)
  2. Spitalul Judeţean Brăila (147 de pacienţi  au declarat că li s-au cerut bani sau atenții)
  3. Spitalul Clinic de Urgență „Sfântul Ioan” din București (98 de pacienți au declarat că li s-au cerut bani sau atenții)
  4. Spitalul Clinic Filantropia din București (95 de pacienți au declarat că li s-au cerut bani sau atenții)
  5. Institutul de Boli Infecțioase „Dr. Matei Balș” din București (91 de pacienți au declarat că li s-au cerut bani sau atenții)
  6. Institutul Clinic Fundeni (87 de pacienți au declarat că li s-au cerut bani sau atenții)
  7. Institutul Oncologic „Prof. Dr. Alexandru Trestioreanu” din București (83 de pacienți au delcarat că li s-au cerut bani sau atenții)
  8. Institul Național pentru Sănătatea Mamei și Copilului „Allesandrescu Rusescu”  (80 de pacienți au declarat că li s-au cerut bani sau atenții)
  9. Spitalul Județean de Urgență Ploiești (71 de pacienți au declarat că li s-au cerut bani sau atenții)
  10. Spitalul Județean Argeș (59 de pacienți au declarat că li s-au cerut bani sau atenții)

 

 

Spitalele în cazul cărora niciun pacient nu a declarat că i s-a cerut mită

 

Printre unitățile medicale unde niciun pacient nu a declarat că i s-au cerut bani sau atenții se numără Spitalul Clinic de Urgență Floreasca (București),Insitutul Oncologic Cluj-Napoca,  Institutul Național de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice „Prof. Dr. Nicolae Paulescu” (București), Insitutul Național de Hrmatologie Transfuzională (București), Spitalul de Pneumoftiziologie  ,,Dr. Nicolae Rusdea” (Baia Mare), Spitalul CFR Galați și Spitalul Clinic de Copii „Dr. Victor Gomoiu” (București).

Întreaga listă o puteți găsi aici.

Datele au fost colectate în cadrul mecanismului de feedback prin sms al Ministerului Sănătății , care are drept scop monitorizarea performanţelor operaţionale în domeniul combaterii mitei în spitalele din România.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.