Sporul de până la 30% pentru cadrele medicale pentru perioada stării de urgenţă, acordat din FNUASS

Camera Deputaţilor a adoptat, miercuri, un proiect de lege care prevede că sporul de până la 30% acordat personalului medical care execută, conduce sau coordonează sarcini de serviciu în condiţii de pericol deosebit, pe perioada stării de urgenţă şi trei luni după încetarea acesteia, să fie suportat din Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate prin bugetul de stat.

Proiectul de lege modifică în acest sens articolul 7 alineatul (1) din Legea nr. 56/2020 pentru recunoaşterea meritelor personalului medical participant la acţiuni medicale împotriva COVID-19.

Potrivit proiectului, „personalul medical (…) care execută, conduce sau coordonează misiuni şi sarcini de serviciu în condiţii de pericol deosebit beneficiază, pe perioada stării de urgenţă, instituită astfel prin decret, precum şi pentru o perioadă de 3 luni de la data încetării stării de urgenţă, de un spor de până la 30%, calculat la salariul de bază/solda de funcţie/salariul de funcţie, suportat din bugetul Fondului naţional unic de asigurări sociale de sănătate prin bugetul de stat”.

În legea iniţială nu era menţionat Fondul naţional unic de asigurări sociale de sănătate ca sursă de finanţare pentru acordarea acestui spor.

Camera Deputaţilor este for decizional pentru acest proiect.

S-au înregistrat 218 voturi „pentru” şi 41 de abţineri, potrivit Agerpres.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.