SROBMS: Osteoporoza afectează aproximativ un milion dintre femeile aflate în postmenopauză în țara noastră

Osteoporoza, cea mai frecventă afecțiune metabolică osoasă, afectează aproximativ un milion dintre femeile aflate în postmenopauză, în țara noastră. La acest număr se adaugă un procent important de pacienți care necesită corticoterapie sistemică pentru diferite afecțiuni din aproape toate specialitățile medicale, precum și pacienții cu osteoporoze secundare.

Fracturile osteoporotice, principala complicație a bolii, reprezintă o cauză importantă de dizabilitate, morbiditate și exces de mortalitate.

Costurile impuse de osteoporoză asupra sistemului de sănătate sunt foarte mari, întrucât agenții terapeutici sunt scumpi, iar durata tratamentului este lungă, de ordinul anilor. La acestea se adaugă costurile îngrijirii chirurgicale a unor fracturi, inclusiv costurile protezelor de șold.

Astfel, Societatea Română de Osteoporoză și Boli Musculoscheletice (SROBMS) invită profesioniștii din sănătate interesați de problematica osteoporozei la cel de-al 9-lea său Simpozion anual.

Anul acesta, manifestarea – un punct de referință pentru managementul osteoporozei în țara noastra – se va desfășura pe online, pe platforma Sanatatea.ONLINE/learning, pe data de 19 noiembrie.

”Managementul osteoporozei are nevoie inclusiv de o abordare multdisciplinară, iar acest eveniment a devenit o manifestare-expert pentru medicii interesați de această problematică. Alături de lectori români și colegi de la nivel internațional, dezbatem în cadrul acestei manifestări științifice cele mai recente date cu privire la prevenția, diagnosticarea și tratamentul osteoporozei, o afecțiune cu un puternic impact atât la nivelul sănătății persoanei afectate cât și la nivel social. Anul acesta sunt bucuros că au răspuns invitației noastre lideri importanți de la nivel internațional, cu interes în domeniul osteoporozei, oameni a căror experiență și expertiză aduc un plus de valoare Simpozionului, contribuind la creșterea calității informațiilor ce vor fi expuse în cadrul lucrărilor științifice ale manifestării noastre”, a declarat conf. dr. Daniel Grigorie, președintele Societăţii Române de Osteoporoză şi Boli Musculoscheletice.

Renumiți key opinion leaders de la nivel internațional au confirmat prezența la cel de-al 9-lea Simpozion al Societăţii Române de Osteoporoză şi Boli Musculoscheletice (SROBMS).

 • Robert A Wermers, Profesor de Endocrinologie, Șeful Diviziei de Endocrinologie și al Departamentului de Medicină Internă, Clinica Mayo, Rochester, SUA
 • Radu Mihai, Consultant în Chirurgie Endocrină, Oxford, UK, Președinte Ales al Societății Britanice de Chirurgie Endocrină
 • Robert Coleman, Profesor Emerit de Oncologie Medicală, Universitatea Sheffield, UK, membru al Grupului de Experți al ESMO pentru cancer de sân
 • Graham R. Williams, Profesor de Endocrinologie, Imperial College London, UK, Șeful Laboratorului de Endocrinologie Moleculară, Președinte European Thyroid Association
 • Roland Chapurlat, Profesor de Reumatologie, Șeful Diviziei de Reumatologie, Spitalul E. Herriot, Lyon, Franta, Director al Centrului European de Referință pentru Maladii Osoase Rare, Director al INSERM – Diagnosticul și tratamentul bolilor musculo-scheletice

Printre tematicile științifice care vor fi abordate se numără:

 • Epidemiologia fracturilor de șold în Romania
 • Categorii noi de risc de fractură – consecințe terapeutice
 • Eșecul terapeutic în tratamentul osteoporozei
 • Hormonii tiroidieni și osul
 • Osteoporoză versus osteomalacie
 • Metabolismul osos la pacienții oncologici
 • Boala osoasă din insuficiența renală cronică
 • Controverse în chirurgia paratiroidiană
 • Hipofosfatemii cronice la copil

Evenimentul științific se adresează EXCLUSIV profesioniștilor din domeniul medical – medici din specialitățile: endocrinologie, reumatologie, medicină internă, medicină de familie, recuperare medicală, ortopedie, geriatrie, oncologie, nefrologie.

Conținutul prezentat în cadrul manifestării științifice va putea fi accesat numai LIVE video.

Participarea la eveniment este susținută integral de Societatea Română de Osteoporoză și Boli Musculoscheletice, astfel că înscrierea medicilor este gratuită.

Pentru a vă înscrie la eveniment este necesară crearea unui cont pe www.Sanatatea.ONLINE/learning (crearea unui cont durează mai puțin de 5 minute).

Organizatorul științific al manifestării este Societatea Română de Osteoporoză și Boli Musculoscheletice

Managementul logistic & tehnic al Simpozionului este asigurat de Sănătatea Press Group.

 

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.