Societatea Română de Pneumologie, o societate responsabilă. Congres cu multiple parteneriate științifice

Congresul Societății Române de Pneumologie 2018, desfășurat sub tema Plămânul și calitatea aerului: o nouă frontieră, a însemnat, în câteva date, peste 1.200 de participanți, 34 de simpozioane majore, 15 simpozioane satelit, 83 de prezentări orale, 21 de cursuri precongres. La eveniment au conferențiat aproximativ 200 de speakeri români, precum și 30 de lectori internaționali.

La ceremonia de deschidere a congresului realizată sub tematica Societatea Română de Pneumologie – o societate responsabilă, au participat peste 500 de medici. Cu acest prilej au fost proiectate mai multe materiale video și s-a prezentat și viziunea societății din perspectiva responsabilității legate de sănătatea pacienților și problematica bolilor pulmonare, cu accent pe tamatica generală a manifestării, dar și pe responsabilitatea față de societate în general. Conceptul și managementul ceremoniei de deschidere a fost semnat de Sănătatea Press Group.

„Societatea Română de Pneumologie este o entitate implicată atât în viața profesională a membrilor săi, prin programele organizate, cât și alături de asociațiile de pacienți din domeniul de activitate și reprezentanți ai societății civile, în derularea de activități diverse de informare, prevenire, diagnosticare precoce și control eficient al afecțiunilor din sfera pulmonară. Din acest motiv, considerăm că suntem o societate științifică dinamică, activă și responsabilă la nivel social”, a declarant prof. dr. Ruxandra Ulmeanu, președinta Societății Române de Pneumologie.

Ediția 25 a Congresului național al SRP a însemnat și realizarea de simpozioane internaționale în parteneriat cu European Respiratory Society (ERS) sau cu Société de Pneumologie de Langue Française (SPLF). De asemenea, s-au organizat și șapte simpozioane comune cu societăți științifice din Romania. Un program separat în cadrul congresului a fost destinat secțiunii asistenților medicali din Societatea Română de Pneumologie.

„Pe lângă prezentarea celor mai recente noutăți din domeniu și invitarea liderilor de opinie din pneumologia românească și internațională să prezinte tematici de un real interes pentru educația medicală a participanților, trebuie sa digitalizăm și să tehnicizăm cât mai mult congresele noastre, pentru a crește gradul de interes al participanților”, a declarat pentru Ro Health Review prof. dr. Florin Mihălțan, fost președinte SRP.

„A fost un congres incitant din perspectiva tematicilor abordate, cu un număr record de invitați și participanți străini. Mă bucur ca am văzut mulți medici tineri prezenți la acest eveniment, este foarte importantă deschiderea pe care Societatea Română de Pneumologie o manifestă către tinerii medici, având în vedere că ei sunt viitorul specialității noastre”, a declarat dr. Roxana Maria Nemeș, președinta secțiunii de fiziopatologie respiratorie a SRP.

Medicii pneumologi din Republica Moldova au avut participarea gratuită la acest congres. Șapte asociații de pacienți din România și străinătate au fost partenere la eveniment.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.