SRRM susține eliminarea serviciilor conexe de kinetoterapie din pachetul de servicii de bază pentru asistența medicală ambulatorie de specialitate

Societatea Română de Reabilitare Medicală (SRRM) susține eliminarea serviciilor conexe de kinetoterapie din pachetul de servicii de bază pentru asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități clinice. „Măsura va facilita accesul pacientului la servicii medicale, evitând birocrația inutilă și respectând drepul acestuia de a-și alege furnizorul de servicii medicale”, subliniază SRRM.

Precizările vin în contextul dezbaterii publice organizate, luni, de Casa Națională de Asigurări de Sănătate cu privire la „menținerea sau excluderea serviciilor conexe de kinetoterapie din Proiectul pentru Normele Contractului-cadru 2023”.

„Ca urmare a adresei dumneavoastră 2084 din data de 12 decembrie 2022 privind Dezbaterea Publică din data de 19.12.2022, vă comunicăm că opinia SRRM este favorabilă eliminării serviciilor conexe de kinetoterapie din pachetul de servicii de bază pentru asistența medicală ambulatorie de specialitate pentru specialități clinice”, potrivit unei informări a Societății Române de Reabilitare Medicală.

Potrivit sursei citate, această măsură va facilita accesul pacientului la servicii medicale, evitând birocrația inutilă și respectând drepul acestuia de a-și alege furnizorul de servicii medicale.

„De asemenea, serviciile conexe în forma actualî nu permit controlul sumelor cheltuite din bani publici, decontarea nefiind condiționată de semnarea cu cardul de sănătate al pacientului. În speranța că CNAS va ține cont de opinia experților în domenou și nu de părerile exprimate în media sau pe rețelele de socializare, vă stăm oricând la dispoziție cu lămuriri”, se arată în

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.