Ștampila, eliminată de pe documentele depuse la Casele de Asigurări

Persoanele fizice și juridice de drept privat, precum și furnizorii de medicamente și servicii medicale nu mai au obligația de a ștampila cererile, declarațiile sau alte documente depuse la Casele Naționale de Asigurări, au stabilit prin ordin comun ministrul Sănătății, Sorina Pintea, și președintele Casei Naționale de Asigurări de Sănătate, Vasile Ciurchea.

Astfel, ordinul prevede că „furnizorii de servicii medicale, medicamente și dispozitive medicale, precum și furnizorii de servicii medicale, medicamente, materiale sanitare specifice, dispozitive medicale și altele asemenea acordate în cadrul programelor naționale de sănătate curative – persoane fizice, persoane juridice de drept privat, entități fără personalitate juridică sau persoane juridice de drept public – nu au obligația de a aplica ștampila pe declarații, cereri, contracte sau orice documente sau înscrisuri depuse la casele de asigurări de sănătate ori emise sau încheiate în relația cu casele de asigurări de sănătate”.

Ordinul stipulează că direcțiile de sănătate și structurile subordonate din cadrul Casei Naționale de Asigurări de Sănătate și al caselor de asigurări de sănătate trebuie să aplice această prevedere. Actul normativ pune în aplicare prevederile articolului V din Ordonanța Guvernului nr. 17/2015 privind reglementarea unor măsuri fiscal-bugetare și modificarea și completarea unor acte normative.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.