Stella Kyriakides din Cipru ar putea fi următorul comisar european pentru sănătate

Stella Kyriakides, o psiholoagă în vârstă de 63 de ani din Cipru, ar putea fi următorul comisar european pentru sănătate. Anunțul a fost făcut de site-ul politico.eu în ziua în care Ursula von der Leyen, președintele ales al Comisiei Eurpopene și-a dat acordul în ceea ce priveşte lista comisarilor desemnaţi de statele membre.

Lista finală a comisarilor acceptați de von der Leyen a fost stabilită în urma unor interviuri susținute de viitoarea șefă a Executivului european cu fiecare dintre candidații la postul de comisar.

Marţi, Ursula von der Leyen va anunţa împărţirea portofoliilor şi modul în care intenţionează să organizeze activitatea viitoarei Comisii Europene. Parlamentul European trebuie apoi să-şi dea acordul pentru întregul Colegiu al comisarilor. Votul va fi precedat de audierea comisarilor desemnaţi în comisiile relevante ale Parlamentului European.

 

Cine este Stella Kyriakides

 

Kyriakides servește în prezent în Camera Reprezentanților din Cipru, acolo unde reprezintă Nicosia din anul 2006. Membră a partidului Adunarea Democrată, care face parte din Partidul Popular European, ea a fost și președinte al Adunării Parlamentare a Consiliului Europei. De profesie psiholog, Kyriakides este o cunoscută activistă pentru prevenirea cancerului la sân și a lucrat în domeniul problemelor de politică de sănătate în Cipru.

Cipru se numără printre țările care s-au conformat apelului lui von der Leyen de a nominaliza femei pentru postul de comisar european, lucru necesar pentru asigurarea unui echilibru de gen în următoarea Comisie Europeană.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.