Știați că pentru a beneficia de a doua şi a treia consultaţie, la solicitarea medicului specialist, nu mai este necesar biletul de trimitere?

Pentru a beneficia de a doua şi a treia consultaţie, la solicitarea medicului specialist, în vederea stabilirii diagnosticului şi/ sau tratamentului, nu mai este necesar biletul de trimitere, se arată în Ghidul asiguratului, lansat de CNAS.

De asemenea, medicul specialist poate elibera bilet de trimitere către o altă specialitate doar în cadrul unei consultaţii acordate în baza unui bilet de trimitere emis de medicul de familie.

Excepție face asiguratul diagnosticat cu anumite afecțiuni (exemple: diabet, glaucom, insuficiență cardiacă, scleroză multiplă etc.), care se poate prezenta direct la medicul specialist, cu programare, fără a mai fi nevoie de bilet de trimitere, pentru un control periodic sau în cazul agravării/acutizării afecțiunii diagnosticate.

Pentru situaţiile de urgenţă și serviciile de planificare familială, pacienții se pot prezenta direct la medicul specialist din ambulatoriu, fără a fi necesar biletul de trimitere.

Cel puţin o dată pe an, sau ori de câte ori este nevoie, medicul specialist va informa medicul de familie prin scrisoare medicală dacă au intervenit sau nu schimbări în evoluţia bolii şi în atitudinea terapeutică.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.