STS: Au fost emise peste 1.000.000 de certificate digitale

Reprezentanții Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) au anunțat că până în acest moment au fost emise peste 1.000.000 de certificate digitale.

Secretarul de stat în Ministerul Sănătăţii Andrei Baciu, vicepreşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea (CNCAV), a declarat că timpul de așteptare pentru eliberarea certificatului este extrem de mic, iar fiecare persoană poate avea documentul în doar câteva minute.

„În România au fost emise până în acest moment peste 1.000.000 de certificate digitale. Peste #1milion de persoane au beneficiat de avantajele acestui document al Uniunii Europene, adică aproximativ 20% din totalul celor care au trecut prin centrele de vaccinare. Au trecut doar 15 zile de când certificatul digital a fost lansat în toate țările blocului comunitar european, iar platforma certificat-covid.gov.ro a funcționat zi și noapte la parametri normali. În primele zile au fost emise sute de documente în fiecare minut. În continuare timpul de așteptare pentru eliberarea certificatului este extrem de mic. Fiecare persoană poate avea documentul în doar câteva minute”, a declarat Andrei Baciu.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.