Studenții farmaciști cer modificarea metodologiei concursului pentru posturile de conducere ale ANMDMR

acces-medicamente

Studenții farmaciști cer Ministerului Sănătății să modifice condițiile concursului pentru posturile de președinte și vicepreședinte al  Agenției Naționale a Medicamentului și a Dispozitivelor Medicale din România (ANMDMR). Criteriile actuale discriminează profesia de farmacist, spun aceștia. Solicitarea vine după ce Ministerul Sănătății a scos la concurs posturile de conducere ale ANMDMR, pentru care se pot înscrie însă doar absolvenți de medicină, economie sau drept.

„Exceptând domeniile deja enumerate ca pregătire pentru ocuparea posturilor, un domeniu esențial pentru care aproximativ 1000 de studenți se pregătesc anual este domeniul farmacie. Farmaciștii sunt specialiști în domeniul medicamentului, domeniu de care se ocupă Agenția Națională a Medicamentului și Dispozitivelor Medicale din România și prin urmare, în urma unui examen bazat pe competențe, credem cu tărie că aceștia pot ocupa oricare dintre aceste două poziții. Ne arătăm îngrijorați de o posibilă discriminare a competențelor profesiilor din domeniul sănătății și cu părere de rău am observat că, în opinia Ministerului Sănătății, domeniul farmaceutic nu este îndeajuns de important încât să fie adăugat sub punctele amintite mai sus. Considerăm că aceasta este o discriminare adusă profesiei de farmacist, profesie din domeniul sănătății care conform Legii 95/2006 art. 568  – Exercitarea profesiei de farmacist are acest drept. „, se arată într-un comunicat transmis de Federația Asociațiilor Studenților Farmaciști din România.

„Solicităm respectuos un punct de vedere, atât pentru studenții pe care îi reprezentăm și care se pregătesc pentru oportunitățile de după finalizarea studiilor universitare de licență, cât și pentru farmaciștii profesioniști din domeniu. De asemenea, cerem modificarea metodologiei pentru a recunoaște profesia de farmacist ca aptă pentru a exercita aceste funcții”, mai transmite Federația.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.