Studii de master în Podiatrie ar putea fi disponibile, începând de anul viitor, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj

Studii de master în Podiatrie ar putea fi disponibile, începând de anul viitor, la Universitatea de Medicină și Farmacie din Cluj, a anunțat conf. dr. Ioan Andrei Vereșiu, președintele Asociației de Podiatrie.

“O să facem pasul cât mai devreme. Universitatea din Cluj ne-a promis că de anul viitor începe Masteratul în Podiatrie. Am început să facem demersurile pentru Licență în Podiatrie”, a spus el la Congresul Național de Podiatrie ce se desfășoară timp de trei zile la București.

“Am structurat deja un Masterat de Podiatrie, cu durata de doi ani, pe care dorim să îl începem cât mai repede. Acum suntem în faza de acreditare”, a precizat și prof. dr. Anca Buzoianu, decanul Facultății de Medicină din cadrul UMF Cluj.

La rândul său, dr. Florian Bodog, senator și fost ministru al Sănătății, consideră că masteratul, nu numai la Cluj, ci și în restul țării, ar fi o soluție bună. “Dar și aici există un „însă”, pentru că taxele de creditare sunt consistente, iar a doua problemă va fi de a găsi cadre didactice. Avem profesori universitari pe domeniile deja stabilite care cred că vor fi cuprinse în programa masteratului de podiatrie, însă există și probleme de tehnică pe care va trebui să le acoperim cu specialiști din străinătate care au deja experiență în acest domeniu pentru primii doi ani, pentru prima promoție”, a explicat el.

Reprezentanți ai Universităților de Medicină din București și Oradea au dat asigurări că susțin  introducerea de cursuri de master de Podiatrie.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.