Studii: Varianta Omicron supraviețuiește 193,5 ore pe plastic și 21,1 ore pe piele

Mai multe teste de laborator efectuate recent de cercetătorii japonezi au arătat că varianta Omicron supraviețuiește mai mult pe suprafețele din plastic și pe pielea umană comparativ cu variantele anterioare.

Potrivit cercetătorilor, pe suprafețele din plastic timpii medii de supraviețuire a tulpinii originale și a variantelor Alpha, Beta, Gamma și Delta au fost de 56 de ore, 191,3 ore, 156,6 ore, 59,3 ore și, respectiv, 114,0 ore, comparativ cu 193,5 ore pentru Omicron, scrie Reuters care face un rezumat al mai multor studii recente despre COVID-19, dar care care nu au fost încă certificate prin evaluarea inter pares.

Pe mostrele de piele de la cadavre, timpul mediu de supraviețuire a virusului a fost de 8,6 ore pentru versiunea originală, 19,6 ore pentru Alpha, 19,1 ore pentru Beta, 11,0 ore Gamma, 16,8 ore pentru Delta și 21,1 ore pentru Omicron.

Pe piele, toate variantele au fost complet inactivate în 15 secunde de la expunerea la dezinfectanți pentru mâini pe bază de alcool.

Studii: Dintre testele rapide antigen, cele efectuate prin tamponarea nasului au eficiență ridicată

În ceea ce privește metodele de testare, cercetările au arătat că tamponarea nasului este cea mai bună pentru testele rapide antigen.

Una dintre cercetări arată că utilizatorii testelor rapide antigen ar trebui să-și tamponeze nările conform instrucțiunilor producătorului testelor și nu să își tamponeze gâtul sau obrazul.

O cercetare făcută la începutul lunii ianuarie în San Francisco,  în cazul celor 731 de persoane care au solicitat testare COVID-19 tamponarea nazală ”a detectat peste 95% dintre persoanele cu cele mai mari niveluri de virus, care sunt cel mai probabil contagioase”, după cum a declarat dr. Diane Havlir de la Universitatea din California, San Francisco.

În cazul testelor ce prevăd tamponarea gâtului, o altă cercetare pe 115 persoane pozitive a arătat că acestea au detectat cu aproape 40% mai puține cazuri decât testele ce au la bază tamponarea nasului.

Un studiu separat din Spania, postat pe medRxiv, a arătat că tamponarea interioară a obrazului este, de asemenea, mult mai puțin fiabilă comparative cu tamponarea nasului pentru detectarea virusului SARS-CoV-2, potrivit sursei citate.

Alte studii recente au sugerat că Omicron poate fi detectat mai repede la nivelul gâtului față de nas, fapt care a făcut ca unii experți să sfătuiască utilizatorii să tamponeze gâtul, deși Administrația pentru Alimente și Medicamente din SUA a susținut că testele ar trebui să fie utilizate conform instrucțiunilor.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.