Studiile arată că vaccinul anti-COVID-19 de la Moderna continuă să stimuleze producția de anticorpi după 6 luni de la administrare

Vaccinul împotriva COVID-19 produs de Moderna, care se administrează în două doze, continuă să stimuleze producţia de anticorpi după şase luni de la administrare. Este concluzia unui studiu publicat marți în The New England Journal of Medicine, informează DPA, scrie Agerpres.

Însă pentru ca oamenii de ştiinţă să poată identifica perioada exactă în care anticorpii sunt detectaţi la persoanele imunizate cu acest vaccin, cercetarea va continua şi în perioada următoare.

Potrivit studiului, un nivel ridicat de anticorpi a fost detectat la toate grupele de vârstă participante la studiul clinic, persoanele mai tinere prezentând niveluri mai mari decât persoanele în vârstă.

Se dorește, de asemenea, și continuarea monitorizării participanţilor la studiu pentru a determina momentul în care protecţia se reduce şi pentru a vedea în ce grad poate fi adăugată o protecţie suplimentară prin administrarea unor doze de rapel, potrivit sursei citate.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.