Studiu: Alimentele bogate în seleniu ar putea să îmbunătăţească starea de sănătate a persoanelor cu Alzheimer

Un nou studiu realizat de cercetători chinezi arată că un consum de alimente şi ingrediente bogate în seleniu ar putea să îmbunătăţească starea de sănătate a persoanelor bolnave de Alzheimer.

Rezultatele studiului, realizat de Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din Guangdong, au fost publicate în revista „Critical Reviews in Food Science and Nutrition”, relatează Xinhua.

Potrivit studiului, alimentele cu un conţinut mare de seleniu pot inhiba inflamaţia şi stresul oxidativ, arătând astfel potenţialul unei noi strategii alimentare pentru pacienţii cu Alzheimer.

Alzheimer este o boală neurologică caracterizată prin pierderea memoriei şi scăderea capacităţii de învăţare, care poate afecta capacitatea unui individ de a efectua activităţi zilnice şi poate înrăutăţi calitatea vieţii. Există un interes tot mai mare pentru alimentele bogate în seleniu în studiul Alzheimer.

O echipă formată din cercetători de la Institutul de Microbiologie din cadrul Academiei de Ştiinţe din Guangdong şi din alte instituţii a propus un potenţial mecanism de intervenţie cu alimente bogate în seleniu pentru ameliorarea stării de sănătate a persoanelor afectate de această boală.

Ingredientele bogate în seleniu sunt omniprezente în numeroase plante şi microorganisme, precum cruciferele, drojdia şi ciupercile.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.