Studiu: Căștile de realitate virtuală reduc durerile în timpul nașterii

Realitatea virtuală le-ar putea ajuta pe femeile aflate în travaliu să aibă o naștere mai ușoară. Este concluzia la care au ajuns în urma unui studiu cercetătorii de la Spitalul universitar din Cardiff, Țara Galilor, potrivit BBC.

În timpul testării experimentului, femeilor aflate în travaliu li s-au dat căști de realitate virtuală pentru a vedea dacă, astfel, le-ar putea fi ușurate durerile nașterii.

Moașele de la spitalul din Cardiff sunt de părere că tehnologia oferă o alternativă pentru gestionarea durerii. Femeile însărcinate care au testat aparatul spun că acesta este ca un simulator și le ajută să se relaxeze. Consiliul de sănătate intenționează să organizeze și o sesiune de feedback pentru a vedea părerea proaspetelor mămici despre utilizarea acestor căști.

„Ne oferă posibilitatea de a face ceva cu adevărat diferit, ceva inovator care nu este folosit în altă parte. Este o oportunitate excelentă de a folosi acest lucru în special la femeile aflate în travaliul timpuriu, pentru a încerca să le ajute să depășească momentul cu ajutorul respirației și relaxării„, a explicat Șefa moașelor din consiliul pentru sănătate Cardiff și Vale.

„O astfel de terapie ar putea să le ajute în special pe femeile care au avut anterior experiențe traumatice la naștere, mai spun realizatorii experimentului. Căștile de realitate virtuală au fost date femeilor care au mers la spital pentru travaliu indus, iar kitul a fost cel mai bine folosit în primele etape ale travaliului, deoarece femeile au reușit să se controleze mai ușor.Dezvoltatorii investesc anual în căștile speciale de realitate virtuală aproximativ patru mii de lire sterline.„Se mută treptat din arena de jocuri, iar acum spre terapii”, a spus și co-fondatorul Glenn Hapgood.

 

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.