Studiu COVID-19 la copii: Mai puțin de 1 din 20 dintre cei cu COVID-19 au prezentat simptome timp de patru săptămâni sau mai mult

Un studiu, care a vrut să evidențieze modul în care COVID-19 a afectat copiii, a arătat că cei mici rareori au prezentat simptome pe termen lung. Majoritatea s-au recuperat în mai puțin de o săptămână.

Cercetătorii de la King’s College din Londra spun că există totuși cazuri de simptome prelungite, dar numărul lor este scăzut, relatează BBC.

Durerile de cap și oboseala au fost cele mai frecvente simptome observate în cadrul studiilor. Alte simptome frecvente au inclus dureri în gât și pierderea mirosului. Nu au fost raportate simptome neurologice, cum ar fi convulsii sau convulsii.

Potrivit unui expert al Colegiului Regal de Pediatrie și Sănătate a Copilului, datele reflectă ceea ce medicii au văzut în clinici.

În comparație cu adulții, copiii sunt mult mai puțin expuși riscului dat de coronavirus. Mulți dintre cei infectați nu dezvoltă simptome, iar cei care au, tind să aibă o boală ușoară.

Studiul a examinat 1.734 de copii, cu vârste cuprinse între cinci și 17 ani, despre care s-a raportat că au dezvoltat simptome și au fost testați pozitiv pentru COVID-19 între septembrie 2020 și februarie 2021.

Rezultatele au evidențiat că mai puțin de 1 din 20 dintre cei cu COVID au prezentat simptome timp de patru săptămâni sau mai mult, 1 din 50 având simptome mai mult de opt săptămâni.

În medie, copiii mai mari prezentau simptome mai prelungite decât copiii din școala primară. Cei cu vârste cuprinse între 12 și 17 ani au avut nevoie de o săptămână pentru recuperare, în timp ce la copiii mai mici boala a durat cinci zile, potrivit sursei citate.

Echipa de cercetători a analizat, de asemenea, un număr egal de copii care au avut simptome, dar care au avut rezultate negative pentru COVID-19.

Doar câțiva copii, 15 din 1.734, au prezentat simptome timp de cel puțin 28 de zile.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.