Studiu: Creşterea numărului cazurilor de diabet va avea un impact dramatic asupra tinerilor

Numărul tinerilor cu vârste sub 20 de ani din Statele Unite diagnosticaţi cu diabet ar putea creşte mai rapid deceniile următoare, conform constatărilor unui studiu recent, transmite agenţia Xinhua.

În conformitate cu tendinţa în creştere preconizată, un număr de până la 220.000 de tineri din Statele Unite ar putea fi diagnosticaţi cu diabet de tip 2 în 2060, o creştere cu aproape 700 de procente, potrivit studiului publicat în jurnalul ştiinţific Diabetes Care, preluat de Agerpres.

De asemenea, numărul tinerilor cu diabet de tip 1 ar putea creşte cu până la 65 de procente în următorii 40 de ani, conform studiului.

Chiar dacă rata cazurilor noi de diabet în rândul tinerilor va rămâne aceeaşi de-a lungul deceniilor, numărul persoanelor diagnosticate cu diabet de tip 2 ar putea creşte cu aproape 70 de procente până în 2060, iar cel al persoanelor cu diabet de tip 1 cu 3 procente, potrivit constatărilor.

„Această nouă cercetare ar trebui să servească drept semnal de alarmă pentru noi toţi. Este vital să ne concentrăm eforturile pentru a ne asigura că toţi americanii, în special tinerii noştri, sunt cât se poate de sănătoşi”, a declarat Debra Houry, director adjunct interimar în cadrul Centrelor pentru Controlul şi Prevenirea Bolilor din Statele Unite.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.