Studiu: Nașterea prin cezariană sub anestezie generală ar predispune femeile la depresie postpartum

Femeile care nasc prin cezariană sub anestezie generală sunt predispuse la depresie postpartum severă, gânduri suicidale sau de autovătămare, sugerează un studiu al Universității Columbia citat de CNN, .

Printre cauzele enumerate de cercetători se numără faptul că anestezia generală întârzie alăptatul și interacțiunea dintre mamă și copil și adesea duce la dureri persistente după naștere.

Studiul, apărut în publicația Anesthesia and Analgesia, este primul de acest fel care examineză modul în care tipul anesteziei pentru nașterea prin cezariană influențează riscul de depresie postpartum.

Cercetătorii au analizat datele a 428.304 nașteri de la spitalele publice din statul New York, din perioada 2006-20013. În 8% dintre aceste cazuri, adică un număr de 34.356 femei, au născut sub anestezie generală.

Potrivit studiului, 3% dintre femeile cărora le-a fost administrată anestezia generală s-au confruntat cu o formă severă de depresie postpartum care a necesitat spitalizare. De asemenea, riscul de depresie postpatum a fost cu 54% mai mare în cazul femeilor cărora le-a fost administrată anestezie generală decât în cazul celor cărora le-a fost administrată anestezia locală. Mai mult, riscul de a avea gânduri suicidale sau de autovătămare a fost cu 91% mai mare în cazul celor care au născut subt anestezie generală.

Cu toate acestea, autorii avertizează asupra faptului că descoperirile lor nu înseamnă neapărat că anestezia generală duce automat la depresie postpartum.

”Nu ne dorim ca opinia publică să creadă că anestezia generală este întotdeauna un lucru rău”, a declarat pentru CNN, Jean Guglielminotti, autorul principal al studiului, profesor asistent de anesteziologie la Universitatea Columbia. ”Poate fi cea mai bună soluție atunci când este necesară o cezariană de urgență. Ceea ce dorim să subliniem în studiul nostru este că anestezia generală nu este întotdeauna cea mai bună soluție și este preferabil să fie evitată, ori de câte ori este posibil”, a adăugat el.

De asemenea, autorii studiului subliniază necesitatea continuării cercetării pentru a confirma legătura între administrarea anesteziei generale în timpul nașterii prin cezariană și depresia postpartum.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.