Studiu: Numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de patru ori în Marea Britanie, de la începutul lunii iunie

În Marea Britanie, numărul cazurilor de COVID-19 a crescut de patru ori de la începutul lunii iunie, arată un amplu studiu realizat cu doar doua săptămâni înainte ca guvernul de la Londra să redeschidă complet economia țării, relatează Reuters. Recent, premierul Boris Johnson a anunțat o nouă etapă de relaxare a măsurilor impuse pentru a opri răspândirea COVID-19 începând din 19 iulie.

Potrivit studiului britanic, realizat de Imperial College London, cazurile au fost estimate să se dubleze la fiecare șase zile, pe măsură ce un nou val alimentat de varianta coronavirusului Delta accelerează ritmul infectărilor.

Cercetarea a fost realizată cu ajutorul a 47.000 de persoane, care au fost testate în perioada 24 iunie – 5 iulie. S-a constatat că prevalența la nivel național a fost de 0,59% în luna iunie, comparativ cu 0,15% în luna mai.

Cercetarea a arătat că ratele infectării cu SARS-CoV-2 au fost de trei ori mai mici la persoanele sub 65 de ani care au primit două doze de vaccin, comparativ cu cele care nu au fost vaccinate. De asemenea, femeile au fost cu 30% mai puțin predispuse la teste pozitive decât bărbații, mai arată studiul britanic.

Pentru ultimele 24 de ore, autorităţile britanice au raportat 32.548 de cazuri de COVID-19. În ultimele şapte zile au fost înregistrate 192.902 cazuri, o creştere cu 43% (57.828 de cazuri) faţă de săptămâna anterioară. Autoritățile sanitare de la Londra au anunțat miercuri, 7 iulie, și 33 de decese asociate, la persoane care au fost testate pozitiv în ultimele 28 de zile.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.