Studiu: O imunoterapie combinată depășește chimioterapia în privința ratei de supraviețuire în cancerul pulmonar

Aproximativ 40% dintre pacienții care au primit o combinație de medicamente imuno-oncologice cu substanța activă ipilimumab ca tratament inițial pentru cancerul pulmonar cu celule mici (NSCLC), au supraviețuit la doi ani după tratament, arată datele prezentate de reprezentanții companiei producătoare în cadrul întâlnirii Societății Europene de Oncologie Medicală din Barcelona.

Această combinație a depășit chimioterapia ca tratament de primă linie pentru cea mai frecventă formă de cancer pulmonar. Studiul a arătat că 33% dintre pacienții care au primit terapia mai veche mai erau în viață după doi ani, a spus compania, potrivit Reuters. Producătorul de medicamente a precizat că ambele grupuri de pacienți au avut tumori cu niveluri de 1% sau mai mari ale proteinei PD-L1. De asemenea, o analiză exploratorie a pacienților ale căror tumori aveau niveluri chiar mai scăzute ale proteinei a arătat o rată de supraviețuire de aproximativ 40% după doi ani, comparativ cu 23% pentru pacienții care au primit chimioterapie.

Compania cu sediul la New York a lansat date de supraviețuire de cinci ani pentru pacienții cu melanom avansat care au fost tratați cu imunoterapiile produse de ea. Producătorul a declarat că ratele de supraviețuire de cinci ani au fost 52% pentru pacienții care au primit combinația de medicamente  u substanța activă ipilimumab , și de maximum 44% pentru unul singurdintre ele.

Înainte ca imunoterapiile să devină disponibile, rata de supraviețuire de doi ani pentru melanomul avansat a fost de 5% la 7%, potrivit lui Fouad Namouni, șeful departamentului de oncologie de la companie.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.