Studiu: O proporție substanțială a populației suferă de multiple probleme cronice de sănătate după 40 de ani

Rezultatele unui studiu britanic de lungă durată au arătat că aproximativ una din trei persoane de vârstă mijlocie prezintă multiple probleme cronice de sănătate.

Studiul de cohortă britanic din 1970 a urmărit periodic viața a aproximativ 17.000 de persoane născute în Anglia, Scoția și Țara Galilor într-o singură săptămână, potrivit BBC.

Aproape 8.000 dintre aceștia au fost chestionați pentru lucrările de la University College London, publicate în revista BMC Public Health.

34% dintre aceste persoane au avut două sau mai multe probleme cronice de sănătate, cum ar fi hipertensiunea arterială și sănătatea mintală, la vârsta de 46-48 de ani.

Cele mai frecvente probleme de sănătate înregistrate au fost:

  • Consum de alcool peste limite – 26%
  • Probleme recurente la spate – 21%
  • Probleme de sănătate mintală – 19%
  • Hipertensiune arterială – 16%

De asemenea, sunt prezentate și artrita, diabetul de tip 2 și astmul sau bronșita.

Cercetătorul principal, Dr. Dawid Gondek, a declarat că a fost surprins și îngrijorat să vadă câți au avut probleme de sănătate în timp ce erau „încă relativ tineri”.

”O proporție substanțială a populației suferă deja de multiple probleme pe termen lung de sănătate fizică și mintală după 40 de ani. Nu este o perspectivă bună pentru o populație îmbătrânită la care ne putem aștepta să trăiască mai mult, dar mulți cu o stare de sănătate precară”, a declarat Gondek.

Cei din medii mai sărace sau care au suferit probleme de sănătate mintală în adolescență au fost, de asemenea, mai predispuși să aibă o sănătate precară.

Cercetătorii sugerează că intervențiile de sănătate publică adoptate încă din copilărie și adolescență ar putea îmbunătăți rezultatele generațiilor viitoare.

Eexperții recomandă ca oamenii să își îndrepte atenția spre o dietă echilibrată și sănătoasă, limitarea consumului de alcool, renunțarea la fumat și exercitarea regulată. Toate acestea pot face diferența în ceea ce privește starea de sănătate.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.