Studiu: O treime dintre pacienții vindecați de COVID-19 au niveluri abia detectabile de anticorpi

Este concluzia celui mai recent studiu al cercetătorilor de la Universitatea Fudan din China care au analizat probe de sânge de la 175 de pacienți tratați la Centrul Clinic de Sănătate Publică din Shanghai, relatează Daily Mail.

Toți pacienții suferiseră simptome ușoare ale infecției cu SARS-CoV-2.

Cercetătorii au descoperit că 30% dintre pacienți, cei mai mulți dintre ei tineri, aveau surprinzător de puțini anticorpi.

Nivelurile cestora au crescut odată cu vârsta – pacienții cu vârste cuprinse între 60 și 85 de ani au afișat triplul cantității de anticorpi față de persoanele din grupul de vârstă 15-39 de ani.

Acest lucru confirmă faptul că boala este mai letală atunci când declanșează un răspuns imun extrem. Pacienții peste 70 de ani sunt cei mai expuși riscului de a muri din cauza COVID-19.

La 10 dintre pacienți, anticorpii nu au putut fi detectați deloc. Cercetătorii spun că acest lucru i-ar putea pune în pericol de reinfectare.

Testarea pentru prezența anticorpilor relevă dacă cineva a fost deja infectat și este imunizat.

Anticorpii sunt proteine ​​create de sistemul imunitar ca răspuns la o infecție. Dacă o persoană are anticorpi specifici coronavirusului în corpul său, atunci arată că a avut deja boala – uneori fără să știe – și, prin urmare, se crede că este cel puțin parțial imună la ea în viitor.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.