SUA au depăşit pragul de 2 milioane de contaminări cu COVID-19

Numărul de cazuri raportate de contaminare cu noul tip de coronavirus a trecut de 2 milioane în SUA, potrivit unui nou raport prezentat de Universitatea John Hopkins.

SUA se află de departe pe primul loc în lume în ceea ce priveşte numărul de contaminări, fiind urmate de Brazilia, Rusia şi Regatul Unit, fiecare cu mai puţin de 1 milion de cazuri confirmate, informează joi dpa, citată de Agerpres.

Peste 112.000 de americani au murit de COVID-19, potrivit Universităţii John Hopkins.

Statele Unite ar putea ajunge la 200.000 de decese din cauza coronavirusului în luna septembrie, a atras atenţia un reputat specialist.

Ashish Jha, director al Harvard Global Health Institute, a declarat că, în lipsa unor acţiuni drastice, decesele din SUA asociate coronavirusului vor continua. ”Chiar dacă nu avem un număr în creştere al cazurilor, chiar dacă lucrurile se menţin la acelaşi nivel, este rezonabil să ne aşteptăm să atingem 200.000 de decese la un moment în timpul lunii septembrie”, a spus Jha. ”Şi asta doar în septembrie. Pandemia nu se va încheia în septembrie”, a precizat expertul, informează Reuters.

”Sunt foarte îngrijorat în legătură cu direcţia spre care ne îndreptăm în săptămânile şi lunile următoare”, a adăugat el.

Numărul total al deceselor asociate coronavirusului înregistrate în SUA a ajuns miercuri la 112.754, cel mai mare din lume. Jha a pus această creştere pe seama faptului că SUA este singura ţară importantă care şi-a redeschis graniţele fără ca mai întâi să aducă numărul de cazuri la un nivel controlabil – menţinerea ratei persoanelor cu rezultate pozitive la testele pentru coronavirus la 5% sau mai puţin timp de minimum 14 zile.

Potrivit expertului, aceste decese nu sunt ”ceva care ne e sortit” şi pot fi prevenite prin sporirea testărilor şi urmărirea contactelor, distanţare fizică strictă şi utilizarea pe scară largă a măştilor.

Mai multe state americane au asistat la o creştere a numărului de cazuri în ultimele zile, situaţie ce a provocat îngrijorare pentru Jha şi în rândul celorlalţi specialişti care susţin că autorităţile relaxează restricţiile prea devreme.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.