SUA distribuie gratuit 400 de milioane de măști N95 către populație

Pe fondul recomandărilor experților în sănătate în ceea ce privește importanța măștilor de înaltă calitate pentru a proteja împotriva variantei Omicron a coronavirusului, SUA va pune la dispoziția populației, gratuit, 400 de milioane de măști N95 în mii de locații din întreaga țară.

Declarația a fost făcută miercuri de un oficial de la Casa Albă, informează nbcnews.ro.

Planul constă în colaborarea cu farmaciile și centrele comunitare de sănătate pentru distribuirea măștilor, care vor proveni din Stocul Național Strategic. Administrația va începe livrările săptămâna aceasta și speră ca programul să fie complet operațional până la începutul lunii februarie, a declarat oficialul Casei Albe.

”Știm că aceste măști oferă o protecție mai bună decât măștile din pânză”, a declarat dr. Tom Inglesby, coordonatorul administrației de testare COVID, într-un interviu.

Măștile N95 vor fi puse la dispoziția tuturor, iar destinatarii nu vor fi prioritizați pe baza vulnerabilității la COVID, a veniturilor sau a altor criterii, potrivit sursei citate. Persoanele vor fi limitate la trei măști de persoană pentru a asigura un acces larg la program, a spus oficialul Casei Albe.

Centrele pentru Controlul și Prevenirea Bolilor și-au actualizat vineri recomandările privind măștile pentru publicul larg, spunând că oamenii ”pot alege” să poarte măști N95 și KN95 deoarece oferă cea mai bună protecție împotriva COVID.

În prezent, SUA au acum un stoc de 750 de milioane de măști N95, ca parte a stocului național strategic pentru lucrătorii din domeniul sănătății.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.