SUA: FDA ar putea anunța în următoarele 48 de ore autorizarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 pentru persoanele imunocompromise

Specialiștii americani se așteaptă ca Food and Drug Administration (FDA) să anunțe în următaorele 48 de ore autorizarea administrării celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19 în rândul persoanelor imunocompromise.

Medicul chirurg Vivek Murthy a declarat pentru CNN că este posibil ca, pentru persoanele cu sistem imunitar compromis, inclusiv unii pacienți cu cancer, cei care iau medicamente care suprimă sistemul imunitar și pentru persoanele cu transplant de organe, cele două doze de vaccin ARNm sau doza unică de Johnson&Johnson să nu fie suficiente pentru a dezvolta anticorpi adecvați.

De altfel, medicul spune că FDA SUA are ca prioritate absolută și evaluarea vaccinurilor pentru copiii sub 12 ani, informează CNN.

”FDA va lua o decizie rapidă în acest sens, deoarece recunosc ceea ce este în joc. Este sănătatea copiilor noștri și nu există cu adevărat nimic mai important decât sănătatea lor”, a declarat medicul chirurg Vivek Murthy.

Murthy a mai spus că ”evaluarea vaccinurilor pentru copiii sub 12 ani este acum o prioritate absolută pentru FDA SUA„ și că este posibil ca dozele de vaccin anti-COVID-19 să devină disponibile pentru această categorie de vârstă până la sfârșitul anului 2021.

Peste 60% dintre adulții din SUA sunt complet vaccinați, conform datelor Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor. Dar o prognoză de ansamblu publicată miercuri de CDC prevede că numărul noilor spitalizări și al deceselor va crește probabil în următoarele patru săptămâni.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.