SUA: Numărul pacienților infectați cu SARS-CoV-2 internați a trecut de 100.000. Record de spitalizări în rândul copiilor

Numărul de pacienți infectați cu coronavirus din spitalele din Statele Unite a trecut joi de 100.000, cel mai înalt nivel din ultimele opt luni, pe fondul răspândirii variantei Delta, potrivit Departamentului pentru Sănătate, transmite Reuters.

Spitalizările persoanelor cu COVID-19 s-au dublat, astfel, pe parcursul ultimei luni, potrivit datelor Centrelor pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

În ultima săptămână, în medie, au fost internați peste 500 de oameni infectați cu Sars-Cov-2 pe oră, potrivit datelor Centrului pentru Controlul și Prevenirea Bolilor (CDC).

Cel mai mare nivel al spitalizărilor de persoane cu coronavirus a fost înregistrat pe 6 ianuarie – 132.051. Pe măsură ce campania de vaccinare a accelerat în prima parte a anului 2021, spitalizările au coborât până la 13.843 persoane pe 28 iunie.

Numărul lor a reînceput să crească brusc în iulie, în condițiile în care varianta Delta a devenit dominantă. Sudul SUA este epicentrul reaprinderii epidemiei, dar numărul internărilor crește în toată țara.

Record de spitalizări în rândul copiilor

Varianta Delta, care se răspândește rapid în rândul populației americane nevaccinate, a provocat și un număr record de copii spitalizați, la acest moment fiind peste 2.000 de cazuri pediatrice de coronavirus.

32% din cazurile pediatrice de coronavirus sunt înregistrate în trei state: California, Texas și Florida.

În prezent, copiii reprezintă aproximativ 2,3% din spitalizările naționale COVID-19. Copiii sub 12 ani nu sunt eligibili pentru a primi vaccinul.

Statele Unite au administrat cel puțin o doză de vaccin la aproximativ 61% din populația sa, potrivit CDC.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.