SUA: O decizie cu privire la vaccinul anti-COVID ar putea fi luată până la finalul lunii februarie

O decizie cu privire la vaccinul anti-COVID-19 dezvoltat de Johnson&Johnson ar putea fi luată până la finalul lunii februarie. Asta în contextul în care compania a cerut autorităților de reglementare din SUA să autorizeze utilizarea de urgență a vaccinului COVID-19.

Solicitarea companiei farmaceutice vine ca urmare a publicării rezultatelor unui studiu clinic internațional, care a arătat că o singură doză de vaccin s-a dovedit eficientă în 66% de cazuri în prevenirea COVID-19 moderate și severe, scrie The Wall Street Journal.

Aceeași sursă arată că vaccinul a avut în timpul studiului o eficiență de 72%.

Pe de altă parte, vaccinul produs de Johnson&Johnson este administrat într-o singură doză, ceea ce ar putea simplifica procedurile.

Legat de condițiile de păstrare, acest vaccin poate fi păstrat la temperaturi mai ridicate pentru o perioadă mai lungă decât vaccinurile de la Pfizer și Moderna.

Compania se așteaptă, după aprobare, să producă peste un miliard de doze în total în acest an, la nivel global. Guvernul SUA a cumpărat deja 100 de milioane de doze de la Johnson&Johnson.

O decizie cu privire la acest vaccin ar putea fi luată până la sfârșitul lunii februarie.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.