SUA se alătură Germaniei, Franței și Israelului în ceea ce privește administrarea celei de-a treia doze de vaccin anti-COVID-19

Expertul american în boli infecțioase, dr. Anthony Fauci, a declarat că Statele Unite iau în calcul administrarea unei a treia doze de vaccin anti-COVID-19 americanilor cu sisteme imunitare compromise cât mai repede posibil, pe măsură ce cazurile noi de coronavirus continuă să crească.

Statele Unite se alătură astfel Germaniei, Franței și Israelului în ceea ce privește administrarea celei de-a treia doze de vaccin împotriva noului coronavirus, ignorând pledoaria Organizației Mondiale a Sănătății de a amâna acest lucru cu scopul de a facilita accesul la vaccin și statelor sărace, potrivit Reuters.

Autoritățile de reglementare americane trebuie să autorizeze pe deplin vaccinurile anti-COVID-19 sau să își modifice autorizațiile de utilizare în caz de urgență înainte ca oficialii să poată recomanda doza suplimentară. Însă, Centrele SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor lucrează pentru a face ca a treia doză să fie disponibilă mai devreme în anumite circumstanțe.

Potrivit dr. Fauci, persoanele imunocompromise ar putea să nu fie suficient protejate de vaccinările existente împotriva COVID-19.

Fauci a mai spus că trendul crescător al cazurilor noi de COVID-19, generate de varianta Delta, ar putea fi stopat doar prin vaccinare.

Jumătate dintre noile cazuri și spitalizări din țară în ultima săptămână se regăsește în cele șapte state americane (Florida, Texas, Missouri, Arkansas, Louisiana, Alabama și Mississippi) cu cele mai mici rate de vaccinare, conform anunțului făcut de Casa Albă.

Dintre acestea, Florida și Texas reprezintă aproximativ o treime din noile cazuri de coronavirus și o pondere și mai mare a spitalizărilor din țară, potrivit sursei citate.

Cazurile COVID au crescut cu aproximativ 43% față de săptămâna precedentă, iar decesele zilnice au crescut cu peste 39%, potrivit directorului Centrelor SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor, dr. Rochelle Walensky.

Statele Unite au atins un maxim de șase luni pentru noile cazuri de COVID-19, cu peste 100.000 de infecții raportate miercuri, potrivit unui bilanț al Reuters.

Aproximativ 864.000 de vaccinări au fost administrate în ultimele 24 de ore, cea mai mare de la începutul lunii iulie, a anunțat Casa Albă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.