Sub aceleași ample coordonate – inițiere, evoluție, excelență, UMFCD a dechis azi porțile pentru un nou an universitar (VIDEO)

Luni, 2 octombrie, în Amfiteatrul „George Emil Palade” din incinta Palatului Facultății de Medicină din Capitală s-a desfășurat deschiderea oficială a noului an universitar 2023-2024, în prezența ministrului Educației – Ligia Deca, ministrului Sănătății – prof.univ.dr. Alexandru Rafila, academicianului Ioanel Sinescu, rectorului UMF „Carol Davila” – prof.univ.dr. Viorel Jinga și a altor numeroase personalități din mediul academic.

Evenimentul emblematic a reunit la Universitatea de Medicină şi Farmacie „Carol Davila” din Bucureşti cei 13.460 de studenți, dintre care, 2.686 au trecut pentru prima oară pragul celei mai vechi și mai titrate instituții de învățământ superior medical românesc; dintre aceștia 11.916 studenți sunt înscriși la studiile de licență, 168 în programele de master, iar 1.376 la studiile universitare de doctorat. Toți beneficiază de instruirea unora dintre cei mai buni dascăli ai momentului: 2.134 cadre didactice universitare, cât numără în prezent UMFCD.

UMFCD, în clasamentele mondiale ale performanței educaționale și științifice

„Familia academică a UMCD din București s-a reunit pentru un nou an universitar prodigios. Tuturor vă adresez salutul personal cordial de bun venit în această zi de octombrie și în acest minunat amfiteatru ce poartă numele performanței academice în medicină, laureat al premiului Nobel, George Emil Palade – omul, profesorul, savantul și marele român care nu doar că a dus numele Universității de Medicină și Farmacie <<Carol Davila>> din București pe cele mai înalte trepte ale recunoașterii internaționale dar a poziționat medicina românească pe harta mondială a cercetării științifice medicale.

Păstrând proporțiile acestui spirit cuprinzător al performanției academice, deschidem astăzi porțile noului anul universitar și noi ferestre către cunoaștere, inovație și progres continuu în medicină, al cărui ideal va fi reprezentat întotodeauna doar de perfecțiune, care aici în Universitatea de Medicină și Farmacie <<Carol Davila>>, se consolidează de peste un secol și jumătate sub aceleași ample coordonate: inițiere, evoluție, excelență.

Excelență printr-un an universitar anterior: pe primul loc între universitățile din țară și primele 830 din lume în clasamentul University Ranking by Academic Performance; de asemenea, alături de ASE, în primele 1000 universități din lume în clasamentul Times Higher Education, nemaivorbind de ce spunea președintele Senatului, că suntem, la medicină clinică, în primele 150 universități din lume” a declarat, în discursul de deschidere a noului an universitar, rectorul UMFCD, prof.univ.dr. Viorel Jinga.

„Vă mulțumesc pentru faptul că ați optat și învățat din greu ca să deveniți studenți ai acestei universități. Cu siguranță, veți face cinste UMFCD, așa cum de-a lungul timpului, foarte mulți dintre acești absolvenți au reușit să impresioneze la nivel național, internațional, prin performanțele profesionale medicale, din cercetare – pentru că nu în ultimul rând, cercetarea este cea care creează plusvaloare, mai ales în mediul academic. Vă urez succes și cu sigurență ne vom întâlni în postura de student și cadru didactic” – le-a adresat, la rândul său, ministrul Sănătății, prof.univ.dr. Alexandru Rafila, studenților din amfiteatrul Facultății de Medicină.

Premieră: În data de 3 octombrie, UMF ”Carol Davila” din București  va deschide anul universitar și la Ploiești

La Ploiești, din această toamnă, UMFCD va activa în cadrul unei extensii a Facultății de Moașe și Asistență Medicală (FMAM) unde își vor  începe cursurile universitare de Asistență Medicală Gernerală primii 50 studenți.

Mai mult, Facultatea de Stomatologie a UMFCD va funcționa, începând din această toamnă, în cadrul celui mai mare spital universitar de stomatologie din România, Centrul Medical Multifuncțional din Sectorul 4 al Capitalei.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.