Subcomisie în Ministerul Sănătății pentru produsele de tutun

Ministerul Sănătății vrea să înființeze o subcomisie pentru produsele din tutun în cadrul Comisiei de farmacologie clinică, toxicologie şi toxicodependenţă.

Propunerea a venit din partea Direcţiei Generale de Asistență Medicală și Sănătate Publică.

Potrivit unui proiect publicat în transparență decizională, pe site-ul Ministerului, această subcomisie ar urma să analizeze informațiile furnizate de producători și importatori.

Normele în vigoare prevăd că producătorii și importatorii de produse din tutun, produse din plante pentru fumat, ţigarete electronice şi flacoane de reumplere introduse sau care urmează să fie introduse pe piața din România trebuie să furnizeze Ministerului Sănătăţii informațiile din dosarul produsului.

De asemenea, Ministerul propune ca membrii subcomisiilor să se supună aceluiași regim al conflictelor de interese și al incompatibilităților ca și membrii comisiilor.

„Membrii subcomisiei (…) sunt obligaţi, în termen de 30 de zile de la numire, să întocmească şi să depună o declaraţie de interese, pe propria răspundere, cu privire la funcţiile şi activităţile pe care le-au desfăşurat în ultimul an calendaristic anterior momentului numirii, (…) precum şi angajamentul de confidenţialitate”, prevede documentul.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.