Subvenție pentru angajatorii care oferă locuri de muncă persoanelor cu dizabilități

Angajatorii care vor oferi locuri de muncă persoanelor cu dizabilități vor primi timp de un an o subvenție lunară în valoare de 2.250 de lei, pentru fiecare astfel de angajat. Contractul de finanțare al proiectului a fost semnat acum cinci luni. Toți banii alocați provin din fonduri europene.

Anunțul privind implementarea a fost făcut astăzi de către premierul interimar. Declarația Vioricăi Dăncilă vine cu o modificare față de proiectul de finanțare semnat, care prevedea că angajatorii vor primi subvenția timp de un an și jumătate.

„Angajatorii care oferă locuri de muncă persoanelor cu dizabilități, vor primi o subvenție lunară în valoare de 2.250 de lei, timp de 12 luni, pentru fiecare persoană angajată”, a spus acum Viorica Dăncilă.

Potrivit art. 78 alin. (2) din Legea  privind protecția și promovarea drepturilor persoanelor cu handicap, autoritățile și instituțiile publice, persoanele juridice, publice sau private care au cel putin 50 de angajați au obligația de a angaja persoane cu handicap într-un procent de cel puțin 4% din numărul total de angajați.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.