Suedia: O a doua doză de booster al vaccinului anti-COVID-19, recomandată persoanelor de și peste 80 de ani

Agenția de Sănătate din Suedia a recomandat luni ca persoanele cu vârsta de 80 de ani sau peste această vârstă să primească un al doilea booster de vaccin anti-COVID-19, o a patra doză în total, pentru a preveni scăderea imunității pe fondul răspândirii rapide a variantei Omicron.

Recomandarea cuprinde și persoanele care locuiesc în aziluri de bătrâni sau care beneficiază de servicii de viață asistată la domiciliu.

Potrivit Agenției de Sănătate, al doilea booster ar trebui administrat la cel puțin patru luni după primul booster, informează Reuters.

Suedia a atins niveluri record de COVID-19 la începutul acestui an, deoarece Omicron s-a răspândit rapid în toată țara.

Dar autoritățile se bazează pe administrarea booster-ului și pe simptomele mai ușoare ale variantei, pentru a reduce presiunea asupra asistenței medicale și a eliminat restricțiile și a redus testele luna aceasta.

Agenția de Sănătate a declarat că în ultimele săptămâni a fost înregistrat un număr tot mai mare de cazuri în rândul grupurilor cu risc mai mare de apariție a bolilor grave, cum ar fi rezidenții azilului de bătrâni.

”O doză de rapel al boosterului întărește protecția. Prin urmare, credem că oamenii de 80 de ani sau mai mult vor beneficia de o a doua doză de rapel”, a spus epidemiologul șef Anders Tegnell, citat de Reuters.

La fel ca în prima rundă de booster, vaccinurile ar trebui să fie compuse din vaccinuri Pfizer/Biontech sau Moderna, a spus Agenția.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.