Surse de finanțare pentru spitalele de stat din România

Conf. dr. Alexandru Ulici, managerul Spitalului Clinic de Urgenţă pentru Copii „Grigore Alexandrescu” a explicat, la Forumul Național al Spitalelor, ce surse de finanțare a găsit pentru unitatea pe ca o conduce.

Alexandru Ulici a subliniat că principala sursă de finanțare este contractul cu Casa Națională de Asigurare de Sănătate. El a insistat asupra importanței contractării unui Indice de complexitate a cazurilor real, cât mai ridicat cu putință, dar pe care spitalul să îl poate atinge.

Un al doilea factor important îl reprezintă durata medie de spitalizare. “Cu cât este mai mică durata medie de spitalizare, cu atât poți contracta un număr mai mare de bolnavi, deci primești mai mulți bani”, a afirmat managerul spitalului “Grigore Alexandrescu”.

În plus, spitalizările de zi ar trebui preferate în fața celor continue. Potrivit lui, există foi de spitalizare de o zi care aduc între 600 și 800 de lei.

Un alt element de luat în calcul sunt Programele Naționale, consideră Alexandru Ulici. El a îndemnat șefii de secție să facă în așa fel încât să acceseze cât mai multe programe naționale, cu condiția să poată trata bolnavii. “Aceste programe scot din cheltuiala spitalului tot ce înseamnă materiale scumpe”, a afirmat managerul.

Și implicarea asociațiilor de pacienți, care poate ajuta la achiziția de materiale, este crucială.

Din punctul de vedere al lui Alexandru Ulici, orice spital ar trebui să aibă o fundație, prin care oricine vrea poate oferi donații sau sponsorizări. Acestea pot fi oferite chiar și țintit, pentru achiziția unui anumit tratament sau dispozitiv.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.