Sute de cadre medicale din vestul ţării au primit distincţii pentru lupta din pandemie

Aproximativ 300 de cadre medicale din vestul ţării au primit distincţii din partea autorităţilor, joi seară, într-un eveniment dedicat celor care au luptat în prima linie cu pandemia de COVID-19, desfăşurat la Domeniul Regal Săvârşin.

În cadrul Galei Recunoştinţei Medicale, mai mulţi medici, asistenţi medicali şi alţi angajaţi din sistemul sanitar din judeţele Arad, Timiş şi Hunedoara şi-au povestit experiențele din timpul celei mai grele perioade a pandemiei. Unii au povestit despre cum au salvat pacienţi care păreau că nu mai au vreo şansă să trăiască sau despre cum au făcut faţă presiunii provocate de numărul mare de bolnavi din spitale.

Autorităţile au oferit plachete şi diplome celor aproximativ 300 de cadre medicale prezente la eveniment, dar au premiat şi circa 100 de instituţii sau companii care s-au implicat în combaterea efectelor pandemiei şi limitarea răspândirii SARS-CoV-2.

„Gala s-a dorit a fi o exprimare a recunoştinţei autorităţilor şi responsabililor din sistemul sanitar faţă de cei care au trudit neîncetat în slujba sănătăţii noastre. Au fost acordate premii personalului medical, au fost prezentate poveşti adevărate, trăite de oameni care au înfruntat momente dificile în această perioadă”, a declarat directorul Direcţiei de Sănătate Publică Arad, Horea Timiş.

La eveniment a fost prezent şi preşedintele Comitetului naţional de coordonare a activităţilor privind vaccinarea împotriva SARS-CoV-2, Valeriu Gheorghiţă, care a felicitat corpul medical şi a făcut un nou apel la implicare pentru creşterea gradului de vaccinare a populaţiei.

Gala Recunoştinţei Medicale a fost organizată de Alianţa Vestului pentru Sănătate Publică, formată din Direcţiile de Sănătate Publică Judeţene Arad, Hunedoara şi Timiş, în parteneriat cu Casa Regală a României.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.