Sute de donatori de sânge în sprijinul victimelor exploziilor de la Crevedia. Voluntarii sunt așteptați și zilele următoare

Sute de persoane au donat sânge la centrele de transfuzie deschise duminică –  informează Ministerul Sănătăţii.

Centrele au fost deschise, duminică, în 24 judeţe şi Bucureşti, în sprijinul victimelor exploziei de la Crevedia, a informat Institutul Naţional de Transfuzie Sanguină.

Este vorba despre centrele din judeţele Alba, Arad, Argeş, Bacău, Braşov, Brăila, Buzău, Caraş-Severin, Călăraşi, Cluj, Constanţa, Dâmboviţa, Galaţi, Hunedoara, Ialomiţa, Iaşi, Mureş, Olt, Sălaj, Sibiu, Teleorman, Timiş, Vâlcea şi Vrancea, precum şi din municipiul Bucureşti.

Conform sursei citate, unele centre au fost deschise până la ora 12.00, altele având program chiar şi până la ora 15.30.

700 donatori doar la Centrul de Transfuzie Sanguină București

„Mulțumesc din suflet celor peste 700 de donatori, care s-au prezentat până la ora 14:00, la Centrul de Transfuzie Sanguină București. Datorită lor va fi posibilă crearea unui stoc minim, de masă trombocitară și plasmă, pentru primele intervenții la pacienții rezultați în urma tragicului incident de la Crevedia.
Nevoia de sânge va fi și mai mare în zilele următoare, pe măsură ce vor începe operațiile pentru grefele de piele. Rugăm deci donatorii sănătoși, care sunt apți pentru donare, să-și mențină atenția față de comunicările noastre și să continue să vină în Centru, într-un ritm susținut. Menționez totodată că masa trombocitară, atât de necesară în astfel de intervenții, este un component cu valabilitate de 5 zile. Nu este, în acest moment o alerta specială pentru o anumită grupă de sânge, prin urmare este nevoie să recoltăm toate grupele.
Dramele nu sunt obligatorii, pentru a ne aduce la donare, însă ele pur și simplu se întâmplă, iar noi trebuie să găsim rapid soluții acum pentru a ajuta cu sânge, chiar dacă știm că este o perioadă de concedii și cu disconfort termic ridicat.
Mulțumesc încă o dată celor care s-au mobilizat și ne-au fost aproape! Celor care n-au apucat încă să doneze, le confirm și aici că va fi mare nevoie de ei și în zilele următoare! Vă așteptăm cu drag!” – a transmis dr. Doina Gosa, director Centrul de Transfuzie Sanguină București.

Foto: facebook/N-avem SANGE

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.