Peste 600 de medici, la ceremonia oficială a celui de-al 50-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice

Peste 600 de medici au participat, miercuri seară, la ceremonia oficială a celui de-al 50-lea Congres Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, cel mai amplu și totodată cel mai important eveniment științific din diabetologia românească.

Conceptul primei seri a evenimentului a fost „Istorie, Tradiție în Medicină, Dezvoltare”.

Ceremonia a fost deschisă de cei doi vicepreședinți ai Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice: prof. univ. dr. Bogdan Timar și prof. univ. dr. Cristian Guja.

foto: Prof. univ. dr. Cristian Guja/Prof. univ. dr. Bogdan Timar

Ceremonia primei seri a evenimentului științific a fost dedicată tradiției și istoriei de excepție a diabetologiei românești, dar și celor care au luptat pentru dezvoltarea și consolidarea acestei specialități.

În cadrul ceremoniei a luat cuvântul prof. univ. dr. Romulus Timar, fost președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, al cărui mandat a început cu o viziune ce s-a numit O nouă perspectivă asupra Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, o perspectivă ce a însemnat unitate, colaborare, dezvoltare în ansamblu a diabetologiei românești.

foto: Prof. univ. dr. Romulus Timar

De asemenea, a luat cuvântul prof. univ. dr. Maria Moța, fost președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, al cărei mandat a revitalizat conceptul de Congres Național al Societății. Prof. univ. dr. Maria Moța, coordonatoarea singurului studiu cu date prezentate public care servește drept reper în diabetologia românească și în medicina în ansamblu, a militat pentru dezvoltarea diabetologiei românești și respectarea valorilor.

foto: Prof. univ. dr. Maria Moța

La eveniment au participat și reprezentanți a două dintre cele șase Universități tradiționale de Medicină si Farmacie din România: prof. univ. dr. Octavian Crețu, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Victor Babeș Timișoara și prof. univ. dr. Dan Gheonea, rectorul Universității de Medicină și Farmacie Craiova.

foto: Prof. univ.dr. Dan Gheonea/Prof. univ. dr. Octavian Crețu

În cadrul ceremoniei au fost prezentate în premieră două materiale video. Un prim material a evocat personalitatea academicianului Constantin Ionescu-Tîrgoviște, fost președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, omul de care se leagă aducerea mereu în actualitate a istoriei savantului Nicolae Paulescu.

Cel de-al doilea material video a prezentat personalitatea care unește, astăzi, trecutul de viitorul diabetologiei românești: prof. univ. dr. Nicolae Hâncu, creator de școală de diabet și fondator al mai multor entități științifice din diabet. Fost președinte al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, prof. univ. dr. Nicolae Hâncu a dezvoltat, însuflețit și încă își aduce aportul la dezvoltarea diabetologiei românești.

În cadrul ceremoniei au mai luat cuvântul prof. univ. dr. Viorel Șerban și prof. univ. dr. Cristian Serafinceanu, foști președinți ai Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice.

50 de ani de istorie a diabetologiei românești

Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice marchează, în 2024, 50 de ediții, 50 de ani de istorie a diabetologiei românești.

Ediția din acest an a Congresului  Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice aduce o nouă viziune a programului științific, care îmbină ultimele noutăți în managementul clinic al acestei afecțiuni cu cercetarea științifică, un element-cheie în progresul și inovația în diabetul zaharat.

Astfel, pe parcursul celor patru zile de Congres, manifestare științifică reunește, în calitate de speakeri, experți din România și de pe plan internațional, din domeniul diabetologiei și al specialităților conexe, alături de tineri medici cu rezultate de excepție.

Evenimentul include sesiuni științifice captivante, workshopuri interactive, prezentări de lucrări de cercetare originale și va oferi participanților acces la informații relevante și actualizate, furnizate de lideri de opinie recunoscuți la nivel național și invitați de la nivel internațional.

Congresul Național al Societății Române de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice se adresează medicilor rezidenți, specialiști si primari din specialitatea diabet, nutriție și bolie metabolice, precum și medicilor din specialități conexe diabetului zaharat.

Evenimentul aniversar se desfășoară în perioada 15-18 mai 2024, la Timișoara.

Managementul evenimentului și conceptul ceremoniei sunt asigurate de Sănătatea Press Group.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.