Sute de medici, studenți și profesori de la UMF Cluj, la crosul caritabil „Medic de 10 Km”

Peste 300 de medici, studenți și cadre didactice ale Universităţii de Medicină și Farmacie „Iuliu Hațieganu”  din Cluj-Napoca au participat, la începutul acestei săptămâni, la crosul caritabil „Medic de 10 Km”. Alături de ei, au fost prezenți și câțiva sportivi de performanță ai comunității locale, dar și 20 copii care au participat la o cursă dedicată exclusiv lor.

Evenimentul a fost organizat de Organizația Studenților Stomatologi Cluj-Napoca, proiectul “Sport pentru Sănătate”-parte din Organizația Studenților Mediciniști din Cluj și Organizaţia Studenţilor Farmacişti Cluj-Napoca, sub egida universității locale.

Cea mai sportivă facultate, cea de Medicină; 60 studenți la linia de start!

Pentru această ediție, obiectivul organizatorilor, sprijiniți de către sponsori și participanți, a fost aceea de a îmbunătăți dotarea materială a Secției de Pediatrie a Institutului Oncologic “Prof. Dr. I Chiricuță” din Cluj-Napoca, prin achiziționarea de tablete, televizoare și cărți destinate micilor pacienți.

Proba individuală a adus la start 121 de participanți, în cea mai mare parte studenți ai Universității, dar și cadre medicale și cadre didactice. Astfel, cea mai sportivă facultate s-a dovedit a fi cea de Medicină, cu 60 de studenți prezenți la linia de start.

Ștafetă: 35 de echipe, 18 de studenți, 16 cadre medicale și didactice

Cea mai bine reprezentată Clinică a fost Chirurgie I, cu 4 echipe înscrise la ștafetă și 3 participanți la proba individuală iar jumătate dintre echipe au fost formate din medici și studenți ai Facultății de Medicină Dentară.

Echipa de ștafetă cu Ellya Fota și Inigo Fota (elevi) a fost desemnată cea mai tânără, dar și cea mai populară echipă, primind trofeul special al organizatorilor – a transmis UMF din Cluj.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.