Sute de pacienţi cu afecţiuni oncologice stau zilnic la cozi pentru a fi tratați la IOCN

Sute de persoane venite din toată ţara aşteaptă, zilnic, la cozi mari, ca să poată să-şi urmeze tratamentul la Institutul Oncologic din Cluj-Napoca (IOCN), dar unitatea medicală nu poată să facă faţă solicitărilor.

Directorul medical al IOCN, Patriciu Achimaş Cadariu, a declarat miercuri, pentru Agerprez, că acest lucru este cauzat de faptul că bolnavii respectivi n-au putut să beneficieze de tratament în ultimele două luni, din cauza pandemiei de coronavirus.

„Sunt pacienţi care n-au fost trataţi în lunilea astea. Am avut 1.830 săptămâna trecută, 570 ieri, azi (miercuri n.r.) n-avem încă statistica, dar sunt sigur peste 500. Facem tot ce e omeneşte posibil. Vin pacienţi şi nu-i putem opri, oricât ar fi de planificat. Şi sigur că-i primeşti pe toţi, că 80% sunt din altă localitate. Şi trebuie făcut triajul, fiindcă astea-s regulile, şi testare la pacienţii oncologici. Iar toate aceste lucruri trebuie să se desfăşoare în afara spaţiului de spital. Căutăm toate soluţiile şi noi, colegii mei sunt absolut înnebuniţi de cât lucrează. A ne bate joc de oameni ar însemna să-i trimitem acasă”, a spus Patriciu Achimaş Cadariu.

La rândul său, prefectul Mircea Abrudean spune că e un număr foarte mare de pacienţi care vin din toată ţara.

„Sunt 500 de pacienţi zilnic la IOCN. Trebuie triaţi şi testaţi înainte de a fi internaţi şi a beneficia de tratament. Sunt pacienţi din toată ţara, care timp de două luni nu au mai beneficiat de tratament de specialitate. Săptămâna trecută au fost 1.830 persoane. Din păcate, nu pot fi introduşi în spital până nu sunt triaţi şi testaţi conform algoritmului naţional”, a mai spus prefectul Mircea Abrudean.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.