Sute de participanți înscriși la Conferința „Pneumologia românească de o parte și de alta a Prutului”

Societatea Română de Pneumologie a organizat joi, împreună cu Societatea de Respirologie VIAREMO, conferința „Pneumologia românească de o parte și de alta a Prutului”, cea mai importantă manifestare realizată în colaborare între specialiștii din România și cei din Republica Moldova, în domeniul pneumologiei.

Sute de participanți s-au înscris la evenimentul științific desfășurat în format virtual, pe platforma Sanatatea.ONLINE/learning, acesta fiind creditat cu 6 credite EMC de către Colegiul Medicilor din România. Evenimentul se adresează profesioniștilor din domeniul medical, medici primari, specialiști și rezidenți din specialitățile pneumologie, alergologie, oncologie, medicină de familie, medicină internă, potrivit unui comunicat de presă.

„Societatea Română de Pneumologie a sprijinit, sprijină și va sprijini tot timpul proiectele de educație medicală continuă, care aduc plus – valoare specialității noastre, dar și zonei medicale în ansamblu. Mai ales în această perioadă, vedem cât de importante sunt schimbul de experiență și colaborarea în medicină. Acest prim eveniment sperăm să devină o tradiție și astfel, anual, pneumologia românească de o parte și de alta a Prutului să se reunească într-un eveniment emblematic pentru dezvoltarea pneumologiei românești”, a declarat Prof. dr. Roxana Nemeș, preşedintele Societăţii Române de Pneumologie.

Potrivit aceluiași comunicat, sesiunile științifice din cadrul evenimentului se axează pe problematica bolilor pulmonare în România și Republica Moldova, precum și pe noutățile și provocările în rândul bolilor respiratorii, respectiv ASTM, BPOC, TUBERCULOZĂ, COVID-19, CANCER PULMONAR, BOLI RARE.

„Programul acestui eveniment este unul complex. Am realizat și o sesiune cu focus pe patologia COVID-19, dar sunt și teme care abordează diverse patologii din sfera pulmonară. Vorbim de o manifestare prin care sperăm să aducem contribuția noastră la creșterea informațiilor aferente specialității de pneumologie, atât pentru medicii români, cât și pentru specialiștii din Republica Moldova”, a declarat Prof. dr. Florin Mihălțan, Președinte Secțiune Somnologie și Ventilație Non-Invazivă a Societăţii Române de Pneumologie.

Pentru a sprijini educația medicală continuă, înscrierea medicilor la acest eveniment a fost gratuită, fiind susținută de organizatori, se arată în același comunicat.

Producția online și managementul evenimentului sunt asigurate de Sănătatea Press Group. Sănătatea.Online reprezintă una dintre cele mai importante și plurivalente platforme pentru organizarea conferințelor și congreselor cu specific medical, având caracteristici tehnologice specifice pentru îndeplinirea condițiilor și standardelor necesare pentru buna derulare a unor astfel de proiecte complexe.

De la începutul pandemiei, Sănătatea.Online s-a dezvoltat și a crescut, devenind una dintre cele mai importante comunități în cadrul căreia medicii pot participa la diverse proiecte de informare și educație medicală. Pe Sănătatea.Online s-au desfășurat evenimente tip webinar, entități stiințifice importante, atât de la nivel național, cât și internațional, platforma găzduind inclusiv evenimente medicale cu transmisie LIVE exclusiv în limba engleză.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.