SUUB, organizator al unui eveniment internațional privind strategii medicale și de reziliență în cadrul rolulului-cheie jucat de NATO în pregătirea pentru situații de urgență nucleară/radioactivă

În marja exercițiului național Valahia 2023, desfășurat de Comisia Naţională pentru Controlul Activităţilor Nucleare (CNCAN), Spitalul Universitar de Urgență București (SUUB), în parteneriat cu Universitatea de Stat din Moldova (USM), au susținut Conferința internațională „Strategia regională de răspuns medical ca parte a managementului dezastrelor în caz de urgență radioactivă cauzată de războiul din Ucraina”.
„Această manifestare a fost posibilă datorită sprijinului financiar și instituțional al NATO, prin programul Science for Peace and Security” menționează SUUB, referitor la evenimentul desfășurat în perioada 19-21 septembrie, la care au participat specialiști din România, Ucraina, Republica Moldova, Statele Unite ale Americii, Norvegia, Marea Britanie, Bulgaria, Italia, Suedia, Japonia, Franța, Ungaria și din cadrul Organizației Mondiale a Sănătății și a Comisiei Europene.
Conferința a fost interdisciplinară, participanții provenind din domeniile medical, securitate radiologică și nucleară, reziliență societală și apărare, accentul fiind pus pe identificarea de strategii medicale și de reziliență în cadrul rolul-cheie jucat de NATO în pregătirea pentru situații de urgență nucleară/radioactivă.
Conferința a fost deschisă de o cuvântare online susținută de Mircea Geoană, Secretarul General Adjunct al NATO iar în cea de-a treia zi a conferinței, Excelențele Sale, Dl. Hiroshi UEDA, Ambasadorul Japoniei în România și Dl. Kap-Soo RIM, Ambasadorul Republicii Coreea în România, au fost gazdele unui panel referitor la strategiile preventive care pot reduce riscul unui dezastru radiologic sau conflict cu arme de distrugere în masă.
Foto: SUUB

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.