Takeda a finalizat achiziția companiei farmaceutice Shire

Compania farmaceutică japoneză Takeda anunță finalizarea achiziției companiei farmaceutice americane Shire. În urma acestei tranzacții, Takeda devine o companie globală, bazată pe activitatea de cercetare-dezvoltare, cu venituri combinate anuale de peste 30 de miliarde de dolari.

Compania își va păstra cartierul general în Japonia, dar, în urma achiziției, va avea poziții foarte importante în Japonia și în SUA, acoperind cu medicamente inovatoare aproximativ 80 de țări sau regiuni. Principalele arii terapeutice acoperite sunt oncologia, gastroenterologia, neuroștiințele și bolile rare, dar cu investiții de cercetare-dezvoltare în domeniul terapiilor cu derivate din plasmă și al vaccinurilor.

Tranzacția, care a costat peste 60 de miliarde de dolari și a fost finalizată în exact opt luni de la anunțul inițial (din 8 mai 2018), a fost finanțată parțial cu un împrumut luat de compania japoneză de la un consorțiu bancar, cu o dobândă medie de 2,3%. Takeda anunță, într-un comunicat de presă, că va înapoia creditul într-o perioadă de trei până la cinci ani.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.