Tânăr de 23 de ani în șoc anafilactic după vaccinul Pfizer-Biontech

Un bărbat în vârstă de 23 de ani a prezentat, marți, o reacție adversă de tip șoc anafilactic, manifestată prin hipotensiune, puls rapid și slab, pierdere temporară a cunoștinței, pentru câteva secunde, la câteva minute după administrarea dozei de vaccin Pfizer-Biontech, a anunțat Prefectura Județului Brașov.

Potrivit aceleiași surse, în istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic.

„Vaccinarea s-a efectuat în Centrul de vaccinare al Spitalului Militar de Urgență Regina Maria Brașov. În istoricul medical declarat al pacientului nu au existat antecedente personale patologice și nici istoric alergic. Personalul medical din centrul de vaccinare a intervenit prompt și a acordat primul ajutor, solicitând și echipa de resuscitare din serviciul UPU. Persoana a fost stabilizată și ulterior supravegheată în UPU și internată pe secția medicală a unității sanitare. La data de 21.04.2021 pacientul solicită externarea și pleacă spre domiciliu”, se arată în anunțul Prefecturii Brașov.

 

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.