Târgu Mureș: Proiect de implementare a tehnologiilor noi de inteligenţă artificială pentru cercetarea miocardului pacienţilor post-COVID

Un proiect de implementare a tehnologiilor noi de inteligenţă artificială pentru cercetarea miocardului pacienţilor post-COVID va fi dezvoltat la Târgu Mureș.

„Este un proiect finanţat de UEFISCDI – Unitatea Executivă pentru Finanţarea Învăţământului Superior, a Cercetării, Dezvoltării şi Inovării. CARDIO-COV este o colaborare între un centru privat de transfer tehnologic, UMFST Târgu Mureş şi Universitatea ‘Transilvania’ din Braşov, care îşi propun să implementeze tehnologii noi de inteligenţă artificială pentru a cerceta ce se întâmplă cu pacientul post-COVID”, a declarat prof. dr. Theodora Benedek, șefa Clinicii de Cardiologie din cadrul Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţă Târgu Mureş, citată de Agerpres.

Prin proiectul CARDIO-COV se studiază ce se întâmplă cu arterele pacientului care a avut COVID-19 şi „ce se întâmplă cu inflamaţia care a avut un răsunet la nivel local arterial şi produce un infarct miocardic”.

„Avem mulţi pacienţi care vin cu infarct după COVID. Dorim să vedem ce se întâmplă cu miocardul, ţesutul inimii la aceşti pacienţi, pentru că mulţi dintre ei dezvoltă, după COVID, insuficienţă cardiacă şi nu ştim de ce. Pentru asta vom aplica tehnologii avansate de inteligenţă artificială pe imagistică, CT şi RMN pentru a vedea ce se întâmplă la aceşti pacienţi”, a afirmat prof. dr. Theodora Benedek.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.