Tătaru: 87% dintre persoanele decedate săptămâna trecută, diagnosticate ca fiind infectate cu noul coronavirus, aveau comorbidităţi

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că 87% dintre persoanele decedate săptămâna trecută, diagnosticate ca fiind infectate cu noul coronavirus, aveau comorbidităţi.

“Noi ne-am propus să raportăm toate persoanele vindecate, dar şi cele decedate, care au fost infectate cu coronavirus. Nu spunem că au murit de coronavirus. Uitaţi-vă că, în ultima săptămână, 87% din cazurile de deces aveau comorbidităţi. Acea boală, leucemia sau boala cronică, nu o avea de ieri, să spun că astăzi a fost momentul în care acea boală a decompensat. Un cumul de factori – infecţia cu coronavirus, precum şi bolile coexistente au dus la deces”, a explicat Nelu Tătaru la un post de televiziune, potrivit Agerpres.

Ministrul Sănătăţii susţine că sunt şi persoane care au decedat doar din cauza infecţiei cu noul coronavirus, ca urmare a unei insuficienţe multiple de organe.

“Există. Cele pe care regăsim fără comorbidităţi şi pe care le găsim, să spunem, cu insuficienţă multiplă de organe, iar necropsia ne dezvăluie modificările organelor: pulmonar cerebral sau vascular (…) Noi când facem raportare prin Grupul de Comunicare Strategică avem şi comorbidităţile la fiecare dintre cei decedaţi (…) În ultima săptămână, 87% dintre cei decedaţi sunt şi cu comorbidităţi. Practic doar 13% au doar infecţia cu coronavirus”, a declarat ministrul Sănătăţii.

Nelu Tătaru a adăugat că sunt ţări în Europa, cum este Germania, care raportează doar decesele persoanelor infectate cu coronavirus, dar care nu sufereau de alte afecţiuni.

“Sunt ţări şi ţări în Europa. De exemplu, Germania nu raportează decât cele strict care sunt depistate cu Covid-19, fără comorbidităţi. Cele care au fost cu boli cronice sau neoplazice nu le raportează ca şi decedaţi”, a spus Nelu Tătaru. iar în cazul acestora necropsiile arată modificări ale organelor vitale”, a precizat Nelu Tătaru.

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.