Tătaru: Am început transferul de pacienţi din terapie intensivă către alte spitale care au locuri

Ministrul Sănătăţii, Nelu Tătaru, a declarat că a început transferul de pacienţi din terapie intensivă din diferite spitale către alte spitale, care au locuri libere.

Ministrul a spus că numărul de locuri în terapiile intensive din spitalele din Bucureşti este unul scăzut, precizând însă că numărul de cazuri poate fi gestionat.

„Putem gestiona acest număr de cazuri, dar recomandarea rămâne aceeaşi, de a menţine aceleaşi principii, reguli de distanţare fizică şi aceleaşi recomandări. Suntem într-un moment în care cu toţii trebuie să gestionăm o situaţie. A fost 1 iulie, trebuia să existe nişte măsuri de relaxare, le-am amânat.”, a declarat Nelu Tătaru, în cadrul unei conferinţe de presă.

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că dacă se impune, va exista o prelungire a stării de alertă după data de 15 iulie.

Ministrul a precizat însă că nu există „pericolul” de revenire la starea de urgență.

Nelu Tătaru a spus că există transmitere comunitară accentuată, cu focare în constituire.

“În continuare se poartă masca în spațiile închise, în mijloacele de transport în comun, la locurile de muncă, cu excepțiile prevăzute. Avem transmitere comunitară accentuată, avem focare în constituire, nu sunt număr mare de cazuri în fiecare focar în parte. Recomand în continuare păstrarea acestorprecauții (…). Nu ne-am relaxat, nu s-a terminat acest moment al pandemiei”, a declarat Nelu Tătaru, în cadrul unei conferințe.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.