Tătaru: Orice sindrom respirator trebuie tratat și suspicionat ca o infecție COVID-19

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a declarat că orice sindrom respirator trebuie tratat și suspicionat ca o infecție COVID-19 și recomandă ca cei care se simt rău să se prezinte la unitățile de primiri urgențe, pentru ca starea lor de sănătate să fie evaluată.

Întrebat cum sunt verificați pacienții asimptomatici dacă stau sau nu izolare, Tătaru a spus că “în acest moment, regula este cea a medicului de familie, care trebuie să ia legătura cu acest pacient, dar legal nu îl putem obliga să stea în casă. Recomandarea rămâne aceeași, măcar medical, epidemiologic, dacă legal nu mai avem acea pârghie”.

Tătaru a precizat că tot ce înseamnă contact fizic prelungit, cu nepăstrarea unei distanțări fizice, poate face o transmitere, iar simptomatologia infecției COVID începe din a doua până în a zecea zi.

“Tinerii se pot distra pe litoral în condițiile și în normele pe care le-am stabilit împreună cu cei de la HORECA, de desfășurare și funcționare atât a plajelor, a teraselor, cât și a hotelurilor”, a adăugat Tătaru.

Lasă un răspuns

*

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.