Tehnologii avansate pentru monitorizarea somnului la nou-născuți și sugari

Piața tehnologiei destinate copilului mic – dar, mai ales, părinților acestuia – este în continuă dezvoltare. Monitoarele pentru nou-născuți și sugari au evoluat mult de la simplele microfoane/difuzoare de acum câțiva ani, care trezeau părinții de fiecare dată când copilul mic plângea, tușea sau suspina.

Noile generații de monitoare pentru copilul mic folosesc tehnologii avansate, algoritmi speciali și sunt integrate cu telefoanele mobile, pentru a asigura un somn cât mai liniștit deopotrivă celor mici și părinților, oferindu-le acestora din urmă și o experiență cât mai plăcută.

La Consumer Electronics Show (CES) 2019, în Las Vegas, s-au lansat zilele acestea două noi monitoare de ultimă generație.

 

Nanit, monitorul pentru respirație

 

Nanit este o companie care oferă soluții integrate pentru monitorizarea celor mici. La CES 2019, compania a lansat Breathing Wear, o soluție de monitorizare care merge cu camerele de filmat speciale lansate deja de Nanit.

Camerele furnizează o imagine de deasupra pătuțului copilului, permițându-le părinților să monitorizeze tot ce se întâmplă, în timp real. Senzorii de mișcare permit urmărirea modelelor de somn ale copilului, pixel cu pixel.

Prin tehnologia Breathing Wear, dispozitivul poate monitoriza acum și respirația copilului mic prin citirea semnelor de pe scutecul special creat în acest sens. Formele, culorile și pigmenții de pe scutec au fost alese special pentru a putea fi „văzute” de camera de supraveghere, din orice unghi.

Aplicația pentru mobil furnizează și alerte în timp real, în cazul în care detectează absența mișcărilor respiratorii.

 

Miku, monitorul cu inteligență artificială

 

Monitorul pentru copii Miku (foto sus) obține și analizează parametrii vitali ai copilului mic folosind tehnologii avansate. Miku folosește inteligența artificială și tehnologia de învățare automată SensorFusion, care combină senzorii optici cu cei wireless, pentru a dezvolta un tablou al parametrilor vitali ai copilului. Pe lângă modelele de respirație și de somn, senzorii determină nivelurile de temperatură și umiditate din cameră.

Tehnologia are o interfață mobilă, integrată într-o aplicație pentru telefoane inteligente, și trimite alerte atunci când detectează orice anomalie.

Miku urmărește și evoluția în timp a obiceiurilor de somn și a ritmului respirator. Cu cât colectează mai multe date, cu atât aplicația devine mai inteligentă.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.