Timiș: Centrul de Recuperare Medicală Ortopedie și Traumatologie din comuna Lovrin prinde contur

În comuna Lovrin va fi construit un nou Centru de Recuperare Medicală Ortopedie și Traumatologie (CRMOT), destinat pacienților care au trecut prin intervenții chirurgicale la nivelul membrelor sau care necesită recuperare după arsuri sau afecțiuni neurologice, relatează Agerpres. Centrul va avea o capacitate de 42 de locuri și va fi deservit de 20 de kinetoterapeuți, 10 medici de diferite specialități și personal auxiliar, iar pentru a sprijini personalul medical, va fi construit și un campus rezidențial destinat acestora.

„Sunt convins că Primăria Lovrin va face tot ce poate să le asigure angajaților medicali cele mai bune condiții. Construirea și inaugurarea acestui CRMOT va fi un moment istoric în istoria comunei, pentru că va duce la o dezvoltare deosebită. Clădirea permite extindere, prin diverse soluții, din fonduri publice. Sunt convins că se vor găsi soluții pentru stimularea medicilor”, a declarat Dorel Săndesc, managerul Spitalului Județean Timișoara, luni, la lansarea proiectului.

Noul centru va deveni secție externă a Spitalului Județean Timișoara și va oferi recuperare pacienților care au fost operați la genunchi, coapsă sau cei care au suferit traume grave, inclusiv pacienților din domeniul neurologiei și neurochirurgiei. „Toți pacienții operați la genunchi, la coapsă, cu fracturi operate, pacienți de la neurologie, de la neurochirurgie, de la arși vor putea beneficia de recuperare în noul Centru de aici, după ce vor trece de faza acută. În Spitalul Județean acum nu există o secție mare de recuperare, ci doar două compartimente de recuperare, în cadrul a două clinici de ortopedie. Uneori, recuperarea durează luni de zile. Programul cu Casa Județeană de Sănătate prevede un termen de 12 zile. Dacă va fi nevoie, acești pacienți vor reveni frecvent pentru recuperare”, a adăugat dr. Dorel Săndesc.

Proiectul va beneficia de o finanțare de peste 10 milioane de euro, fonduri provenite din programul Operațional România-Ungaria. Președintele Consiliului Județean Timiș, Alfred Simonis, a subliniat importanța acestei investiții și a explicat că, în prezent, se află în faza de evaluare a ofertelor pentru execuția lucrărilor, iar desemnarea câștigătorului se așteaptă în următoarele cinci săptămâni. „Suntem în faza de evaluare a ofertelor și până în cinci săptămâni sperăm să desemnăm câștigătorul. Comuna Lovrin a fost aleasă și pentru apele geotermale din zonă. Continuăm să extindem infrastructura medicală, după Maternitatea Bega, recent inaugurată, și Spitalul de mari arși, la care se lucrează în ritm accelerat”, a precizat Alfred Simonis.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.