Timiş: La cabinetele medicilor de familie s-au vaccinat anti-COVID doar zece persoane, în trei zile de la debutul proiectului-pilot

Vaccinarea anti-COVID-19 în cabinetele medicilor de familie, unde se administrează doar serul AstraZeneca, a început, miercuri, la Timişoara, însă cei aproximativ 50 de medici înscriși în proiectul-pilot au imunizat, în trei zile, doar zece pacienţi, informează Direcţia de Sănătate Publică (DSP) Timiş.

„DSP Timiş a distribuit 2.450 doze vaccin la 49 de cabinete, în cadrul proiectului pilot. Vaccinările se fac în funcţie de programările medicilor de familie”, au transmis reprezentanţii DSP Timiş.

Fiecare dintre medici poate vaccina până la zece oameni pe zi cu serul de la AstraZeneca, având toate dotările necesare în cabinete. La momentul începerii implementării programului, 100 de oameni erau înscrişi pe listele medicilor de familie.

În ultimele 24 de ore, în judeţul Timiș s-au înregistrat 169 de noi infectări, din care 82 în Timişoara, în scădere faţă de raportarea anterioară, iar patru bolnavi COVID au decedat.

În scădere este şi rata de infectare pe judeţ – 4,53 şi în Timişoara – 5,42 la mia de locuitori.

Sâmbătă, în spitalele din judeţ erau internaţi 435 de bolnavi COVID, din care 65 pe secţiile ATI.

Rămân active nouă focare cu 116 persoane testate pozitiv.

De la debutul campaniei de vaccinare, în Timiş s-au imunizat 160.655 de persoane, din care 43.142 au făcut şi doza de rapel.

Lasă un răspuns

*

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.